Code review

Het beschermen van de vertrouwelijkheid van gegevens en het borgen van de beschikbaarheid van uw webapplicatie, begint in de basis bij veilig ontwikkelen. Het is verstandig om al vroeg in dit proces aandacht te hebben voor security. Wij kunnen u hiermee helpen door het uitvoeren van code reviews in verschillende stadia van het project.

Een code review is een algemene controle van de broncode waarbij de security specialist gericht zoekt naar kwetsbaarheden binnen de onderdelen die potentieel zwakke plekken bevatten. De bevindingen worden direct teruggekoppeld aan de ontwikkelaars. Ook leggen wij uit hoe eventuele kwetsbaarheden opgelost kunnen worden en dragen wij mogelijke verbeterpunten aan. Het resultaat van deze aanpak is dat de betrokken ontwikkelaars meer inzicht verkrijgen in de veiligheid van de systemen en dit door kunnen voeren in het volledige project.

Door security vanaf het begin voldoende te integreren in het proces voorkomt u veel problemen. De kans dat er veel kwetsbaarheden worden gevonden bij een handmatig onderzoek (die vaak aan het eind van het proces wordt uitgevoerd) is aanzienlijk kleiner. Ook wordt er bijvoorbeeld minder vertraging opgelopen bij releases. Het uitvoeren van code reviews komt dus niet alleen de veiligheid ten goede, maar ook de voortgang van het project.

Wij staan graag voor u klaar. Voor elke vraag of oplossing

Wij helpen u graag de beveiliging van uw systemen te verbeteren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact met ons op >

medewerker

Kitty Haas-van der Hoorn

tel mail
medewerker

José de Ridder-Bruins

tel mail