Automatische scans

Na een handmatig onderzoek volgt vaak een langere periode waarin minder aandacht is voor security. Echter, is er in deze periode meestal wel sprake van ontwikkeling en releases op de productieomgeving. Weinig projecten hebben de middelen om iedere release volledig te (laten) controleren. Hierdoor worden mogelijk kwetsbaarheden geïntroduceerd die, wanneer er geen enkele controle plaatsvindt, een langere tijd te misbruiken zijn. Om dit risico te verminderen, is het verstandig een periodieke scan uit te voeren op de systemen.

Door het uitvoeren van een automatische maandelijkse scan, ter aanvulling op de handmatige test, wordt een deel van mogelijk nieuw geïntroduceerde kwetsbaarheden gedetecteerd. De resultaten van een automatische scan worden handmatig gevalideerd door een security specialist om “false positives” tegen te gaan. Als er bevindingen zijn rapporteren wij deze direct aan u, met daarbij een advies voor het oplossen van de kwetsbaarheid.

Automatische scans zijn uit te voeren op verschillende systemen waaronder web applicaties, servers en API of webservices.

Wij staan graag voor u klaar. Voor elke vraag of oplossing

Wij helpen u graag de beveiliging van uw systemen te verbeteren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact met ons op >

medewerker

Erwin Polman

tel mail
medewerker

Roos Dijkxhoorn

tel mail