>>
03-november-2015, min. leestijd

Computest neemt Pine Digital Security over

Computest, specialist in performance testen en geautomatiseerd functioneel testen, neemt Pine Digital Security over. De expertise en dienstverlening van Pine op het gebied van security testen en secure hosting & development, is een strategische versterking van het portfolio van Computest. De gehele onderneming van Pine Digital Security wordt door Computest overgenomen. Ook gaan alle medewerkers van Pine mee naar de nieuwe organisatie waardoor deze nu circa 90 medewerkers telt. De overname is zelfstandig, autonoom gefinancierd.

De overname zorgt ervoor dat Computest de eerste partij op de Nederlandse markt is die met zijn portfolio de belangrijkste testdomeinen beslaat. Klanten wordt een geïntegreerde aanpak voor performance testen, security testen en geautomatiseerd functioneel testen geboden. Hiermee komt Computest tegemoet aan de groeiende behoeften van organisaties die steeds meer werken volgens de agile methode en een partner zoeken die hierin optimaal kan ondersteunen.

“Security testing is een zeer interessante en aantrekkelijke markt. We waren op zoek naar een manier om onze dienstverlening met deze discipline uit te breiden”, zegt Hartger Ruijs, CEO van Computest. “Om actief te zijn in het security-domein is het echter belangrijk een sterk track record te hebben. We werkten al langere tijd als partners samen met Pine Digital Security. Hierbij waren er veel overeenkomsten in de werkwijze en bedrijfscultuur. Pine had groeiambities en zou daarvoor stappen moeten maken die wij als organisatie al hadden gezet. Het voelde daarom als een logisch moment om in gesprek te gaan met de aandeelhouders van Pine en te verkennen of we voor het realiseren van die groei onze krachten zouden kunnen bundelen.”

Hartger Ruijs (1981) richtte Computest in 2005 op en blijft ook na de overname CEO van de organisatie. Janine Duijker, CEO van Pine Digital Security zal zich op andere activiteiten buiten het bedrijf gaan focussen. “Computest is de aangewezen partij om Pine tot verdere groei te brengen en ik ben verheugd dat zowel onze klanten als medewerkers zullen profiteren van de kennis en kunde die nu in één organisatie samenkomen”, aldus Duijker.

Succesvolle organisatie

Ruijs heeft met de overname onder meer de ambitie in 2016 een omzet van meer dan 10 miljoen euro te realiseren. Hij bouwde Computest in tien jaar uit tot een succesvolle organisatie met klanten in het hogere segment van onder meer de bancaire sector, e-commerce en de uitgeefbranche. Kees-Peter van Zaanen, Hoofd Applicatie Management van Malmberg: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen met zowel Computest als Pine Digital Security. Ik verwacht dat met het bundelen van de kennis en slagkracht van beide organisaties, de dienstverlening naar een nog hoger niveau wordt gebracht.”

De naam Pine Digital Security blijft gehandhaafd voor de activiteiten die binnen het security testing-domein vallen. Alle medewerkers betrekken binnenkort tegelijk een nieuw kantoorpand in Zoetermeer.

Over Computest

Computest is opgericht in 2005 en is de enige specialist in Nederland die het complete portfolio aanbiedt op het gebied van performance, security en geautomatiseerd functioneel testen. Het bedrijf helpt met een geïntegreerde benadering organisaties in onder meer de bancaire sector, e-commerce- en uitgeefbranche, de prestaties en beveiliging van hun applicaties en digitale netwerken te optimaliseren. Computest telt circa 90 medewerkers en is gevestigd in Zoetermeer. Meer informatie: http://www.computest.nl/.

Meer informatie

Computest
Kim ten Brink, Marketing Manager
ktenbrink@computest.nl
06 111 694 13

Captivate Communication
Chantal Schepers
chantal@captivatecom.nl
06 235 099 23

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld